Правителството с втория мандат на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" виси на косъм, защото и в ГЕРБ, и в ПП е налице тих бунт. 

Двете първи политически сили в парламента заедно имат 133 гласа, бунтарите обаче били 15-тина, с което общият брой депутати на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ падала под необходимите за излъчване на правителство 121 гласа, твърди Епицентър.

Напрежението и в двете политически сили - и в ГЕРБ, и в ПП е свързано с това, че предизборните им кампании бяха основани върху отричането един - друг.

ПП възникнаха със задачата да отстранят ГЕРБ и Бойко Борисов от властта. Той пък громеше управлението им всяка вечер във всеки български град, който посети по време на предизборната си обиколка. А Борисов обиколи страната два пъти и с всяка своя поява пред актива надграждаше острите епитети по адрес на "Промяната".

ПП пренарежда кабинета, 5 министри изгоряха в последния момент

Не са малко тези, които припомнят, че след пет месеца има местни избори и в битката за София, Пловдив, Варна, Бургас и другите градове за ПП - ДБ гербаджийте отново ще станат "мафия".

Недоволни имало и в ПП. По същата причина - нали щяхме да ги отстраняваме от власт, защо сега ги реабилитираме? Възмутени постове пълнят Фейсбук - "Предадахте избирателите си. Тези който бяха по площадите", "Къде останаха обещанията към избирателите "Ние няма да подкрепим правителство на ГЕРБ"?!?!.", "А сигурни ли сте, че ББ няма да се извърти в последния момент?!"

Недоволство има и в ДБ, където избиратели питат какво стана с изчегъртването на мафията. От някои публикации просто блика агресия - "Нас ГЕРБ не ни ли унищожава, бе? Не ни ли съсипаха природата, образованието, здравеопазването? Не изгониха ли всички кадърни хора в чужбина? Вие сте предатели, ненавиждам предателите! Никога повече няма да си дам гласа за вас!"

Напрежението в партиите кара лидерите непрекъснато да променят поведението си. От вчера Борисов настоява в правителството "Денков" освен Мария Габриел да има и още министри на ГЕРБ, което пък не се приема от ПП.

Започна се: ГЕРБ поискаха още министри в ротационния кабинет, но Денков се закани, че...

Заседание на националното ръководство на „Демократи за силна България“, които са част от коалицията „Демократична България“, ще решава дали да подкрепи ротационното правителство, съобщи лидерът Атанас Атанасов:

„Ще вземем решение, ще го съобщим, но разбира се, ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство. Задължително ще го направим“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук