Недоволството на гражданите е огромно. Неслучайно сме пред предсрочни парламентарни избори. Това заяви социалистката Весела Лечева.
Тя отхвърли обвиненията, че в момента БСП обещава всичко. „Изминалият конгрес показа, че БСП е отговорна партия и започва промяната от себе си. Беше направена една решителна крачка по отношение на обновлението на партията”, каза Лечева пред bTV.

„Платформата, която приехме на Конгреса, е една от реалните програми с мерки, които са съобразени с икономическия растеж и икономическите параметри на страната. Изграждахме я в последните 3 месеци заедно с експерти и специалисти”, посочи Лечева.

"Вниманието ни е насочено към младите хора, към малкия и средния бизнес. Гръбнакът на българската икономика ще бъде в ръцете на тези хора. Мерките, които предлагаме, касаят образованите, можещите, активните млади хора", каза още тя.

Лечева подчерета, че лидерът на БСП Корнелия Нинова мотивира хората, членовете на БСП и всички българи. "Показаха го изборите за президент. Сигурна съм, че и парламентарните избори ще го докажат".

Тя не даде точен отговор на въпроса с кой ще се коалира БСП. „Нека мине 26 март и тогава ще коментираме”, заяви тя.  На въпрос възможна ли е коалиция ГЕРБ-БСП, тя заяви, че всичко е възможно, стига да има промяна на статуквото. „Не виждам как гражданите виждат в ГЕРБ промяна на статуквото”, заяви тя.