Първо искам да кажа, че в залата работим. Не знам как посрещат рокзвездите, но не е така при Корнелия. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият депутат от БСП Валери Жаблянов по повод емоционалното посрещане на лидера на партията Корнелия Нинова в началото на конгреса вчера.
"Промените в устава не са просто да се даде път на младите, а за да се даде по-голяма динамика при формирането на парламентарната група на БСП", уточни той.

"Те се правят от гледна точка на разбирането ни, че динамиката в живота е толкова голяма, че партиите трябва да се адаптират към изискванията на обществото и към новите идеи, които се появяват", каза той.

"В момента лоби в българските социалистическа партия няма, но аз си мисля, че и никога не е имало. Има хора с различни разбирания, но няма конфронтация", заяви Жаблянов.

"Не трябва да гледаме това, което става в Румъния. Гледаме го, но доникъде не сме стигнали. Доходите в България изостават два пъти от производителността на нашата собствена икономика. Резерви в нея има, въпросът е къде отива произведеното, но отива в офшорни компании се краде", отсече той.

Според него българските съдии трябва да са доволни от условията, в които работят. "Целият менторски подход на европейската комисия, ако бъде прекратен, си мисля, че ще се справяме по-добре", отсече Жаблянов.

"Злоупотребите в България не са само от една партия. Те са се случвали в рамките на много правителства и много управления. БСП за две години, откакто е опозиция, възстанови своята партийна дейност и спечели президентските избори", гордо завърши той.