Вчера военният министър призна, че преговорите за така желаните от него скъпи самолети не вървят, че е твърде вероятно и да няма сделка  и че делегацията му не може да договори  във Вашингтон приемлива цена. С други думи най-после си призна, че няма капацитета да защити националния интерес. Това заявява в своя позиция лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.
 
„Преди няколко дни американският посланик каза, че е наясно колко непосилна е цената за България, но пък сме щели да станем стратегически партньор. Не знам за колко наивни ни взима. И със самолет, и без самолет, България е така разположена на Балканите, че винаги ще имаме гео-стратегическа роля. Въпросът е как я използваме в интерес на държавата и народа.
 
Един бивш военен министър, военен експерт - Тодор Тагарев, казва в интервю, че самолетът към момента не съществува, на хартия е и ще започнат да го произвеждат, ако го платим предварително. Т.е. лъсна поредната лъжа - че ще се плаща разсрочено.
 
Друг факт - с нашите, българските народни пари, ще бъдат отворени 4 000 работни места в Америка. 4 000!!! Това призна в свой пост в социалните мрежи съветникът на Тръмп  Джон Болтън. Даже той говори за „приноса на България за осигуряването на работа на 4 000 американци и за усилията, които полага народът ни да си купи този самолет”. Не, народът не иска да полага усилия за такава покупка. Иска политиците да положат усилия народът да има пари в джоба си. Защо бедният и изстрадал български народ, голяма част от който живее на  прага и под прага  на бедността, да дава милиарди, за да има работа за други народи. Къде във всичко това виждате държавническо мислене, още по-малко патриотизъм?!
 
На военния министър ще му кажа едно - слаби сте в големите сделки, не ви бива. Има много да учите. Явно силата ви е в кокошкарските.
 
Така че предлагам от името на Воля-Българските родолюбци: парламентът да отмени решението за започване на преговорите за купуване на Ф-16. Делегацийката на Каракачанов във Вашингтон спешно да бъде върната обратно и да не правят повече нищо, защото и дотук се изложиха много.  Настояваме правителството да се заеме с много по-важните  задачи  -със спешни мерки за повишаване стандарта на живот на народа. Няма да се уморя да повтарям - първо българите и техните доходи, после всичко останало“, заявява още той.