Българинът поумнява и помъдрява. Предстои ни сериозен избор, който ще предопредели бъдещето ни за 5 години напред. Следващият президент не трябва да е симпатяга или сладур, а уравновесен човек. Това каза културният министър Вежди Рашидов пред Нова телевизия.
По думите му, Цецка Цачева има много предпоставки, за да победи. „Чаровна е. Юрист, опитен човек, умен човек. Представителна и балансирана е. Има много положителна енергия в нея, добави той.
 
„Нямаше партия, която да се похвали с членска маса в смесените райони. А ГЕРБ вече има кметове в тази места. Това означава, че има обръщане на самосъзнанието. Има пробуждане. ГЕРБ е най-стабилната партия у нас. Такива са фактите. В този смисъл защо Цачева да не бие още на първи тур“, прогнозира Рашидов.

Според него ГЕРБ няма как да изгуби на изборите. 

Той посочи, че ако бежанците продължават да идват в Европа, те няма да имат път назад. "Това ще лежи на гърба на българските данъкоплатци", допълни министърът. 

Говорейки за своето здравословно състояние, Рашидов каза: „Моля Господ за един шанс. Лекарите казват, че съм добре. Направих си втори контролен преглед. Всеки ден се моля на господ да видя слънцето”.