„Забелязвам, че когато президентът и неговите подгласни протестиращи казват „Мутри, вън”, то опозицията винаги напуска залата”, заяви днес в парламента Вежди Рашидов. Той коментира и машинното гласуване:

„Има някаква грешна мантра за машинното гласуване - машинно гласуване има в Индия, където 800 милиона индийци гласуват така, а останалите могат да избират, с машини гласуват във Венецуела.

Машинното гласуване не се ползва с доверие в европейските страни. Ако това е желанието на част от обществото, няма нищо лошо хората да имат възможност да гласуват и машинно, и с бюлетини, за да имат избор и това би било по-демократично. А за внушенията къде биха могли да бъдат фалшификациите, аз смятам, че машинното гласуване създава предпоставка за манипулации.

Не би било никакъв проблем за един работодател срещу дребни възнаграждения да внуши на работниците си да натискат онова копче, което е необходимо. Затова считам, че не машините определят успеха на едни избори, а дълбоката вътрешна убеденост на избирателя. А колкото до това опозицията да си приписва понятието народ и да го припознава само в лицето на протестите на жълтите павета, то смятам, че българският народ не е само на протестите.

БСП непрекъснато повтаря, че била постоянно на „протестите при народа”, но не би било лошо да бъде при тези, за които и дума на обелва – милионите граждани, които се трудят всеки ден – от земеделците на полето до лекарите, които денонощно се грижат за здравето ни, до хората от строежите, от предприятията – те не са ли народ? Затова - не разделяйте народа. За мен тези, които с труда си създават блага, те са истинския народ.”