Новите депутати се събраха на първото редовно заседание. БЛИЦ припомня, че днес Народното събрание (НС) ще изслуша министъра на културата в служебното правителство Велислав Минеков във връзка с казуса с вестник "Труд" и действията на изпълнителната власт. Това предвижда първата точка от проекта на програма за работа на парламента през тази седмица.

Искането за изслушване бе внесено от народни представители от ПГ "ГЕРБ-СДС". Предложеният дневен ред включва и проект на решение за избиране на Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание.

Проект на решение за приемане на Правила за дистанционно участие в заседанията на Народното събрание на народни представители, поставени под задължителна изолация или карантина поради COVID-19, предвижда точка първа от проектопрограмата за четвъртък. В същия ден, от 12.00 часа, е предвиден и парламентарен блицконтрол.

Преди да започнат дискуциите Николай Събев от "Продължаваме промяната" (ПП) се закле като народен представител.

БЛИЦ припомня, че той не присъства при откриването на НС, тъй като бе повален от коронавирус.

Oчaĸвa ce мaндaтът нa Hиĸoлaй Cъбeв ĸaтo дeпyтaт дa бъдe ĸpaтъĸ, тъй ĸaтo e пpeдлoжeниeтo нa пъpвaтa пoлитичecĸa cилa зa миниcтъp нa тpaнcпopтa. Aĸo тoй влeзe в пpaвитeлcтвoтo, мяcтoтo нa нapoдeн пpeдcтaвитeл oт Pyce щe зaeмe чeтвъpтият в лиcтaтa Kaлoян Ивaнoв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!