Президентът описа много обективно ситуацията в страната, колкото и това да не се харесва на ГЕРБ. С тези думи секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин коментира отчета, който Румен Радев даде за втората година от мандата си.

„Не смятам, че думите, че би подкрепил политически проект, са опит за конфронтация с БСП. Така както са формулирани дефицитите в обществото, България има нужда от силна лява алтернатива. На този етап това е БСП. Нараства усещането за нуждата от промяна в страната. Ако се появи такъв проект, бихме могли да си партнираме с него, но засега това са само спекулации. Президентът не е казал, че ще бъде патрон на този проект, каза че би дал подкрепата си”, заяви Вигенин пред Нова телевизия.

Той добави, че Радев, макар и подкрепен от БСП, не е президент на социалистите, а на България. „БСП има достатъчно инструменти да провежда своята политика. Не разчитаме президентът да е пиар на БСП”, подчерта той.

По думите му от ГЕРБ реагират толкова нервно на всичко, което президентът прави, заради психологическите изменения, които управляващите изживяват, след като са били толкова дълго във властта. „С това, което прави и говори, президентът представлява мнозинството от хората. Подкрепа за него е в пъти по-висока отколкото тази в правителството и в парламента. ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва с хората. Борисов вече не може да се качи по управленската стълба, може само да слезе от нея”, каза още Вигенин.