„Трябва да се играе на сигурно. В момента ГЕРБ нямат партньори в този парламент. Нови избори може да създадат парламент с партньори за Борисов, а резултатите на партии като „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ да бъдат по-ниски“, заяви пред bTV депутатът от БСП Кристиан Вигенин.

По неговите думи не трябва да се забравя, че все още Борисов управлява и е начело на правителството.

„Слушаме внимателно какво се говори“, заяви Вигенин по повод на изявленията на „Има такъв народ“ и „Демократична България“, че не биха направили коалиция с БСП.

„Трябва да сме внимателни какво казваме, за да не бъдат затворени някои врати“, подчерта политикът от левицата.

По неговите думи „премахването на модела на ГЕРБ и възстановяването на държавността няма да стане със сръдни“.

„БСП е партия с ценен опит, който може да е от полза в тази ситуация, когато хората показаха, че не искат ГЕРБ да ги управлява", смята Вигенин.

Вигенин отново подчерта, че е слушал внимателно какво казват останалите партии и „не е задължително да има правителство с мандата на БСП, а може да е с подкрепата“.

Вигенин коментира и представянето на БСП на парламентарните избори: „Когато се създаде среда, в която хората искат нещо ново, старите партии в опозиция не могат да имат висок резултат“.

„Това е тежка загуба и затова Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка. Така трябва да се постъпи. Ние бяхме длъжни да отслабим натиска върху Корнелия Нинова, за да имаме работещ председател“, заяви Вигенин.

Според него Нинова също е заявила своята отговорност за загубата на БСП, но „ние сме партия с инстинкт за самосъхранение и не трябва да започваме крамоли сега, а да проведем този разговор спокойно, още повече че назряват важни събития“.