Кажете ми някой, който се бори, за да подкрепи друг на втори тур. Ние се борим за балотаж. Както виждате, Джамбазки е най-добре подготвен от всички кандидати.

Това заяви в ефира на "Здравей, България" вицепремиерът Красимир Каракачанов на живо от Русе на въпрос за кого би дал гласа си на евентуален балотаж, ако неговият кандидат не стигне до него. 
 

"За кампанията сме заделили 400-500 хил. лева за цялата страна", каза той.

Каракачанов си свали часовника и разкри, че най-голямата лъжа, изречена по негов адрес по време на тази предизборна кампания, е свързана именно с този му аксесоар:
 

"Един сайт написа, че струва 50 000 евро. Аз съм съгласен да им го продам на тези хора и за 5000 евро. Ще си купя така два нови и ще ми останат 4000, които да дам на някого, за да му помогна", заяви Каракачанов, който уточни, че часовникът е подарък от астралният му близнак за 50-ия му юбилей. 

На въпрос дали е бил обект на престъпление, той заяви, че преди 10 година са разбили мазата му и са го обрали. "Казан нямах, но имах ракия, която изчезна", каза вицепремиерът с усмивка.
 

"Много неща, които внасяме в парламента отиват в ляво или дясно и не се приемат. Ние сме вкарали темата за неизбежната отбрана, но няма решение", каза той.

"Компромисите са нещо, което всеки прави в ежедневието си, за да постигне дадена цел. Важно е в края на този мандат обае да можем да излезем с лицето си и да кажем какво сме свършили. Аз специално мога още от сега да започна да ви изреждам какво е направено от мен", каза той.

Виктор Николаев зачекна Каракачанов за средния пръст, който го показа, имитирайки Джок Полфриман:  "В стоп кадър или с подменени субтитри, нещата може да изглеждат много различни. Аз онагледих какво като жест направи този човек. И сега мога пак да го направя", заяви Каракачанов

"Добре, покажете го. Искам да видя дали пак бихте го направили", подтикна го Николаев.

"Това се казва подбудителство, господин Николаев. Нали сега си говорим сериозно. За какви пръсти и събуване на гащи ми говорите", запита вицепремиерът.

"Онагледих просто какво направи Полфрийман с българското общество. Забележете, че аз обяснявах, че когато той излизаше от затвора, с ехиден тон отправи много поздрави към директора на затвора, който не е искал да да излиза на свобода", каза той.

"Демократичният ни съд обаче се съобразява с мнението на едни правозащитници, които защитават сепаратисти, убийци и т.н. Той така показа среден пръст на българското общество. Това, че съм вицепремиер не ме лишава от това да имам емоции и отношение", каза Каракачанов. 

"Защо не попитате господин Калпакчиев какви дела е водил досега. С решението си за Полфрийман той показа среден пръст на обществото", настръхна още Каракачанов.