Ние месеци наред още в кампанията поемахме ангажимент да правим политика с грижа за хората. Всички си даваме сметка, че увеличение на тока за битовите потребители от 1 януари е тежък удар върху семействата и домакинствата. Поехме ангажимент да предприемем законови, подзаконови мерки, каквото трябва да направим, за да не утежняваме семействата и домакинствата с тези нови цени. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на изявление в Народното събрание.

 По думите й е съвсем естествено в парламента да се създаде временна комисия по темата.

„Предметът на комисията е да направи обективен анализ на ситуацията и да ни предложи решения. Ние имаме воля да направим всичко в рамките на закона – с уважение на разделението на независимия орган КЕВР и на парламент, но да не допуснем увеличението от 1 януари за битовите потребители“, категорична бе тя като допълни, че наистина е непосилно за огромен брой домакинства от 1 януари да поемат и този удар.

„Ако говоря като лидер на партия в коалиция това е наше предизборно обещание и ангажимент и в момента вече в правителството полагаме усилие това да не се случи. Но въпросът ще бъде решен в парламента. Ние подкрепяме създаването на тази комисия, ще имаме своите участници в нея и ще намерим най-разумното решение единствено да помогнем  семействата и домакинствата“, обясни лидерът на левицата.

„Нека днес колегите да гласуват комисията и тя да излезе с предложение за решение“, каза още тя.