Срамота е да се дискутира всичко, след като провалиха правителството на Денков, срамота е да не подкрепят кабинета на Росен Желязков и сега изобщо да обсъждат изобщо някакъв мандат.

Желязков е един от малкото можещи депутати в това Народно събрание.

Така бившият заместник-министър на външните работи и главен преговарящ за членството на България в ЕС - Владимир Кисьов, определи шансовете на ПП-ДБ да направят кабинет с втория мандат.

"Всяка партия може да се нацепи на две на три, единствено в ГЕРБ  няма такива тенденции. Не е изключено да се случи и в ПП-ДБ. Коалицията вече им е несъстоятелна. Би било цинизъм ГЕРБ да гласува за мандата на "Промяната", след като не получиха подкрепа", смята Кисьов. 

"Трябва да е техник, по техни думи (На ПП-ДБ). Никой не обясни от тях какво значи техническо правителство. Смешна работа. Каквото и прилагателно да сложим пред думата правителство, ако няма разговори, няма смисъл дори и от избори. Ще се дискутират само кандидатите, няма да има гласоподаватели. Но със сигурност отиваме на избори, вместо да става по-добре, ние вървим само назад", допълни той.

"Следващото народно събрание ще се доближи още повече до Съветския съюз. Не виждате ли какво се прави, да се дискутира дали да има евро или да няма. Обсъжда се дали да сме в НАТО. Чудовищна е тъпотата, която цари в Народното събрание", каза още Кисьов.