Лидерът на партия "Атака" - Волен Сидеров, поздрави родната армия и всички, носещи името Георги. Той посети Атон, заедно с премиера Борисов.
Ето какво написа Сидеров в социалните мрежи:

"Честит Гергьовден! Честит ден на българската армия -140 години славна история. Навръх празника заедно с премиера Бойко Борисов и правителствена делегация посететихме Атон. По време на посещението участвах в гергьовденска литургия и литийно шествие в ремонтирания манастир "Св. вмч. Георги Зограф". През декември миналата година правителството отпусна 940 000 лв. за довършителни ремонтни дейности в южното крило на Зографския манастир. Радвам се, че заедно успяваме да помогнем за опазването на българската православна вяра и традиции. Пожелавам най- вече здраве на духовниците, които са главните крепители на християнската вяра днес. Благодарен съм, че имах възможността да присъствам на традиционния храмов празник на монашеския полуостров, по покана на игумена на манастира Амвроси.
Заедно с българската делегация проведохме и среща с духовното ръководство на Света гора в Карея. Протос Христофор подчерта, че е впечатлен от грижите, които кабинетът полага за Зографската света обител. Радвам се, че именно нашият кабинет поддържа устоите на Българската православна църква, защото нашата вяра е това, което ни съхрани и запази като народ."