ГЕРБ трябва да обяснят каква е логиката на подадената от тях оставка, тъй като на последните избори хората гласуваха за президент, а не за парламент. Това каза пред БНТ лидерът на „Атака” Волен Сидеров.
„Значи имат нещо предвид. Трябва да го кажат”, каза той по адрес на ГЕРБ.
 
„Тези, които сега искат избори - ГЕРБ, трябва да отговорят на един основен въпрос - какво очакват? Поканете който и да искате социолог, ще ви каже - те няма да имат абсолютно мнозинство. И пак ще дойдат до съглашателство. Тогава защо е нужно това упражнение”, попита Сидеров.
 
Той разкри, че при разговора с президента Плевнелиев го е попитал дали не се страхува от реакциите в обществото при номинацията на Патриотичния фронт за служебен кабинет. „Той ми отговори: „Не се притеснявайте!”, а после по телевизията говори съвсем друго. Той е опитен дипломат. Успя да ни надлъже, макар че Патриотичният фронт не сме вчерашни”, заяви лидерът на „Атака”.
 
На въпрос дали е възможен бъдещ кабинет ГЕРБ - БСП, той отговори: „Всичко е възможно”.
 
Относно това дали Обединените патриоти биха подкрепили правителство с мандат на Реформаторския блок, Сидеров коментира: „Това няма да стане. ГЕРБ категорично заявиха – не, в тоя парламент няма да стане”.
 
„Мажоритарна система с еднокамерен парламент и абсолютно мнозинство от два тура има в държави като централноафриканските”, смята той. Волен Сидеров заяви, че лично той не се страхува от мажоритарния вот, тъй като бил популярна личност и хората биха го подкрепили.