Kампанията започна, а Волен Сидеров е удобна мишена политиците да вдигнат рейтинг на негов гръб. Лидерът на "Атака" дойде пред 01 РУ на СДВР да подаде сигнал за тормоз върху него и приятелите му. В компанията на юрист и пред медиите политикът поиска среща с комисар Величков.

Навлизане в полицейското управление Сидеров  заяви пред камерата на БЛИЦ ТV , че търси  инспектор Зарев, който опитвал да тормози и да оказва влияние върху близки до него хора. Според лидера на „Атака“ се превишават правата на служителите на МВР, той допълва, че сигналът срещу него е измислен.

"Това се случва в началото на кампанията и след като имам сериозни отзиви да се  явява срещу Румен Радев и посочвам защо съм срещу него".
На излизане от полицейския участък Сидеров настоя да се гледат фактите.

"Няма сигнал срещу мен и повод за разследване от страна на МВР. Няма разработка срещу мен".

На въпрос от БЛИЦ има ли политическа поръчка Сидеров се върна с думите:

"Може и да има такава, тя ще излезе по-късно. Има ли избори няма начин да няма политически поръчки срещу мен. много любезно ни посрещна комисар Величков, но това не означава, че отзад не се крие нещо. Вие знаете, че предизвиках Румен Радев, който като американски агент превръща държавата ни в американска база". 

По думите на лидера на "Атака" отговорност за назначенията от служебното правителство носи президентът.

Политикът не спря дотук и попита защо не се повдига обвинение на Кирил Петков, който е подал документ с невярно съдържание като длъжностно лице.

"Това е двойният стандарт, който ние виждаме. Всеки, който стане и седне някъде говори за върховенство на закона. Но то се отнася за такива като мен. За Кирил Петков, Асен Василев и подобни лансирани от САЩ, Сорос, Прокопиев за тях няма върховенство."

Докато Сидеров говореше пред медиите в 01 РУ на СДВР влезе и Пело Кръстев. Непълнолетен, който искал да учи занаят в телевизия "Алфа".

"Имаше огромно желание да прави телевизия и да репортерства, но като разбрах, че е малък му казах, че няма как да работи при нас. Това е нарушение на кодекса на труда да работят непълнолетни лица".

Според кандидатът за президент Волен Сидеров политическите му опоненти са разбрали, че Пело Кръстев не може да носи наказателна отговорност, защото е 17 годишен, и са опитали да уязвят политика. Самият Кръстев заяви, че няма сигнал в полицията, но той обвинява Сидеров за ударени шамари.