Кандидатът на "Атака" за вицепрезидент - Магдалена Ташева, каза в предаването "Денят ON AIR", че се явяват на изборите, за да спасят честа и достойнството на България. 

"Единственият политически лидер, който има дързостта да предизвика Румен Радев, е Волен Сидеров. Той хвърли ръкавицата и предизвика Радев на дебат по най-болезнените проблеми във външната и вътрешната политика. Опасявам се, че Румен Радев няма да приеме предизвикателството. Например, защото не може да издържи един дебат с Волен Сидеров.

А всички останали са спаринг партньори", заяви тя. Ташева обърна внимание, че от доста време се наблюдава злоупотреба с професорите в България. "Всяка партия, която или ѝ е платено да не се яви, или е обещала задкулисна подкрепа, обикновено крие това свое малодушие зад кандидатурата на някакъв професор, който е неизбираем", добави тя пред "Bulgaria ON AIR".

ПП "Атака" има няколко много съществени приоритета. "Първият е да извадим България от примката на фронтова държава, която ще бъде употребена като територия за война с Русия. Искаме референдуми по всички важни за нацията въпроси. Например, дали България трябва да остане член на НАТО или да напуснем. Също така ще попитаме дали са съгласни да имаме четири американски бази на НАТО в страната", обясни Ташева.

"Ще обединим народа чрез базата на националния интерес. Националният интерес е онзи хоросан, който единствено може да обедини едно общество. Аз не смятам, че обществото е разединено. Има политическа борба. Онези, които внушават, че е станало някакво фатално разединение всъщност манипулират обществото", каза Ташева. 

Тя подчерта, че президентът ще помогне за решаване на кризите в държавата чрез своите правомощия. 
"Ако ние спечелим народното доверие, първото, което ще направим, е да хвърлим светлина върху политиката, която се води в президентството. Едни големи сегменти от тази политика тънат в сива мъгла", подчерта гостът в студиото. 

Според Ташева президентът е призван от Конституцията да упражнява своето влияние във всяка една сфера на обществено-политическия живот и заради това той има свой представител във всички важни държавни институции. 

"Автентична здравна криза няма, има пропаганда на пандемия. Тава се доказа много пъти. Пандемия няма. Има социален инженеринг, който в момента се прилага върху по-голяма част от света", убедена е тя.

Кандидатът на "Атака" за вицепрезидент добави, че ситуацията с газа е изкуствено предизвикана криза, заради политиката на Брюксел, който заставя държавите да си ликвидират автономните ресурси, които им гарантират независимост.