Журналистът Петър Волгин написа критичен коментар по адрес на премиера Кирил Петков. По думите му хора като Кирил Петков са убедени, че ако повтарят до втръсване мантрата за "лошата Русия и злия Путин", ще минат за умни. Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

Кирил Петков постоянно ни показва, че притежава характерните белези на средностатистическия русофоб - крайно ограничена обща култура, непознаване на основните принципи на логическото мислене, гледане на света през една опростена, обидно елементарна черно-бяла призма.

Хора като Кирил смятат, че е достатъчно да рецитират официозни клишета, за да минат за умни. Те са убедени, че ако повтарят до втръсване мантрата за "лошата Русия и злия Путин", ще минат за умни. Ами, не, не им се получава. Даже ограничеността им личи още по-ясно.

Единственото нещо, на което Кирил се е научил, откакто е премиер, е всеки път, когато бъде критикуван, да отговаря, че виновна за проблема е Русия. Вероятно винаги, когато безглутеновите торти на Линда се прецакат, съпругът й я успокоява по следния универсален начин: "Не тъжи, миличка, Путин е виновен".

 

 

Кирил Петков постоянно ни показва, че притежава характерните белези на средностатистическия русофоб - крайно ограничена...

Posted by Петър Волгин on Wednesday, 25 May 2022