"48-ото народно събрание можеше да работи, но когато искаше". Това каза Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" пред bTV.

"Аз се грижех за баба си преди да почине и обиколих много болници. Виждали сте в какво състояние са. Трагедия е. В много от тях нямаше лекари или те взимаха почти колкото минималната заплата - 780 лв. 48-ото Народно събрание се обедини тя да стане 2100 лв.

Това е един пример как парламентът може да работи", посочи Лорер.

Добър пример според него е и решението на депутатите минималната заплата да е 50% от средната.

В мрежата имаше очаквания Лорер да изрази съжаление за думите си след нападението над Християн Пендиков в Охрид.

БЛИЦ припомня, че екс министърът тогава каза: "Господинът, който беше атакуван в Северна Македония, не е български гражданин. Той се определя като човек с българско самосъзнание."  

Гневните реакции тогава в мрежата не закъсняха.

"Този парламент не свърши най-важната работа - да въведем контрол върху главния прокурор", каза още той.

"ГЕРБ и ДПС имаха чудесна възможност да гласуват за промяна в българската прокуратура, но те се мотаха. Как да им повярваме, че искат да обърнат нова страница?", попита Лорер.

"Да, в цяла Европа гласуват на хартия, но на последните избори с нея имаше половин милион невалидни бюлетини. Това е колосално поле за измама. Сега ще броим и на ръка. Представете си какви избори ще произведем сега", каза още той. И обясни, че две седмици парламентарно време е коствало връщането на хартиената бюлетина. 

"Рано или късно партиите ще разберат националните приоритети, надявам се, че това ще е в 49-ото народно събрание", посочи още той.

И обясни, че ИТН са получили червен картон от българския избирател на предишните избори. 

"Чух изказването на "свободното падане". Много ме заболя, защото президентската институция има много по-високо призвание - да ни обединява, а не да ни разединява. Такива оценки разделят хората автоматично", подчерта Лорер.

Той е категоричен, че атаките срещу "Промяната" показвали, че са били на прав път. 

Първите танкери на втечнен газ пък били намерени от правителството на Кирил Петков.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук