Задушаващата хватка на ГЕРБ застигна и Кирил, Асен, Наско, Христо и Денков. Това са хора, които пиха кафета, седяха по скутове, но не станаха симпатични.

Показаха, че моженето не е за всеки. И си намериха своя „Борисов“. Някои като Христо и Наско за втори път спукаха лодката.

Национално отговорно е да не се ходи на избори. В това ни уверява генерал Атанас Атанасов. Защото 2/3 от българите също не искат.

Това го записахме на жълтите павета, но ГЕРБ и ДПС, заедно с БСП, Възраждане и ИТН, искат предсрочен вот.

И така бавно и полека промяната отмина. Юмрукът на Румен Радев е за тях.

Всичко, което изглеждаше „не здраво“, вече е приемливо на фона на шарлатанията, с която ни заляха за две години.

След този престои във властта на ПП-ДБ. Сапунът „Николай Денков“ е задължителен. А мръсното бельо, трябва да влезе в пералнята на ПП-ДБ.

Генерал Атанас Атанасов, докато излизаше от „Партийния дом“, заяви че му е рано да пише мемоари. Но запази „компроматите“ - какво счупи преговорите и къде не се разбраха с Бойко Борисов.

За него има вътрешнопартийно напрежение в ГЕРБ. И ако те са решили отиваме на избори. Но замълча там където трябва Атанас Атанасов. Ще се разприказва по време на предизборната кампания. Или ще запази чест, ако му е останала такава.

„Когато има криза и блокаж на политическия процес. Политиците трябва да си питат началника – хората“. Подготвен Томислав Дончев. Стигна до там, да се цитира сам в собствените си.

Демокрацията не може да се предозира“ – усмивка и трапчинки по кожата на лицето на един от приближените на Бойко Борисов, се появиха като реакция за случващото се в парламента.

Дори и ако предозираш с лекарства, те се превръщат в отрова. Това споделя Тома Биков от ГЕРБ за казаното от неговия колега.

ПП-ДБ, които все мрънкат някой да им помага и да звънят на Борисов за това или онова решение. Показват, че не се справят. В тях съществува инстинкт за доносничество - продължи анализа си Биков.

„Това самонадценяване и шмекеруване. Нещо да изкрънкаме. Пък не познаваме самите себе си. Не е много читава тази работа, щом се оттегли нашият кандидат за премиер“ - обяснява си процесите Тома Биков.

Кирил Петков е приел унизителната си съдба. Отиваме на избори, за да им вземат главите веднъж за винаги“ – Станислав Балабанов, който нарече „Харакиро“ това падане на колене пред ГЕРБ и Борисов.

„В тази зала се държат позорно, камо ли в личния им свят“ – това за него издава психическа нестабилност на лидерите на ПП-ДБ.

Георги Свиленски се зачуди защо генерал Атанасов се „самоуби“ с тази декларация. Това не е нищо друго, освен края на един политик.

„Колеги от ГЕРБ, моля Ви“! – или не го е чул. Или не го е чел предварително - замисля се върху този акт депутатът от БСП.

Реакцията на ПП-ДБ закъсня. Трябваше да останат сами, за да проумеят, че втория мандат трябва да се върне празен. Само Атанас Атанасов вярва в това. Поне докато не види Румен Радев и папката с проучвателния мандат.

„Ние действаме национално отговорно – въпросите към другата страна. Ако са решили, че ще отидем на избори – ще отидем“.

Генерал Атанасов стигна още по – далеч, че в ГЕРБ има вътрешнопартийни напрежения. Още от изказването му във видеото.

Изпитвам тъга, какви хора са ни управлявали до момента. Срам ме е да съм част от тази политическа порнография“ – Цвета Рангелова описа какво е видяла от Кирил Петков и Атанас Атанасов в пленарна зала.

„Къде беше бе, Кириле, две години? Ти управляваш България – с тези хора е бедстващо положение, продължи тя.

„Битката е за регулатори, а не какво ще си сложим на масата“.

" А Кирил Петков, изглежда като човек, който всеки момент ще започне да чупи чаши“. – завърши депутатът от Възраждане Цвета Рангелова.

Явно всичко започна на фонтана при президентство и там ще отече в канала. Можем ли да търсим отговорност за Подмяната? Демокрацията е дала отговора - избори.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук