Утре, 22 март, лидерът на РЗС Яне Янев и председателят на ЕДИ Димитър Абаджиев заминават на петдневна официална визита в Австрия и Великобритания.
Във Виена двамата ще имат срещи с екс-генералния секретар на Съвета на Европа и настоящ съветник на правителството на Австрия по европейските въпроси Валтер Швимер, с Вицеканцлера и Mинистър на финансите на Австрия Йозеф Прьол, както и с Варнер Фассабенд Президент на политическата академия на Австрийската Народна Партия. В австрийската столица Яне Янев ще има и среща с международен екип за борба с корупцията и финансовите измами, състоящ се от европейски експерти в областта на правото, финансите и националната сигурност.
В Лондон ще се състои официална среща на Яне Янев с лидера на английските консерватори Дейвид Камерън. Това ще бъде първа среща на Камерън с политически лидер от България. Тема на разговорите е започналото партньорство между английските консерватори и “Ред, законност и справедливост”, в качеството им на съучредители на Съюза на европейските консерватори. Яне Янев и Димитър Абаджиев ще се срещнат и с ръководителя на Уестмистърската фондация Филипа Брум. Лидерът на РЗС ще изнесе лекция пред български студенти в Лондон по проблеми на борбата с корупцията по високите етажи на властта у нас и етнополитическите перспективи на Република България в Европейския съюз. /БЛИЦ