Добрата новина е, че ще има лидерска среща, макар и малко закъсняла въпреки по-ранните призиви. Нека видим кой ще се отзове. Време е да поговорим за лидерството. Това заяви от кулоарите на парламента лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Лидерите се познават по това, че умеят да постъпват държавнически и да предлагат решения и в най-трудните ситуации", смята той.

"Разчитам на честен диалог и да намерим решения, фокусирани върху вътрешната политика и решаването на проблемите на българските граждани и множеството кризи, които страната изживява", подчерта той и добави, че най-важно е инфлацията да бъде оправдана.

Според него е важно да търсим пътища един към друг, а не да търсим причини това да не се случи и именно в това личи лидерството.

До него бе и Стоян Михалев от "Демократична България":

„Доколкото разбирам това е формат на хартиената коалиция, която се събира да изясни бъдещите си творчески планове. Трябва да седнем на една маса с Борисов, който управлява 12 години и ни направи най-бедната страна“, каза той.

„Имаха три месеца, да се бяха разбрали. За това време можеше да се реализира третия мандат. Скалъпените им обвинения се провалиха, а действаха заедно Радев, Гешев и Борисов", заяви Михалев.

"ДБ беше готова с предложение за управление в рамките на третия мандат и търсеше неговото представяне. В последния момент бе направена стратегическа акция, за да не ни се даде третия мандат. Имаше голям шанс на наше правителство“, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук