„Трифонов бърка политиката с балерините в своя кабинет, че може да раздава заповеди. Утре, ако Ива Митева не внесе указа на Радев, тя ще наруши Конституцията". 

Слави се опитва да се оттласне от образа на токсична партия, където измести ГЕРБ. Сега се опитва да се отлепи от тази стигма и да се прилепи към президента.

Извънредно! Пламен Николов оттегли съгласието си да бъде избиран за премиер от ИТН

Иска да каже, че само той и Румен Радев са добрите и са целите в бяло. Друга хипотеза е Трифонов да цели да доведе до конституционна криза“. Това заяви пред БНР журналистът Явор Дачков.

Той припомни думите на Борисов отпреди месец, че сценарият на Слави Трифонов е Радев да управлява до края на годината.

Слави с извънредно изявление: Няма да предложим проектокабинет за гласуване в НС, отиваме на избори, а Радев ще... ВИДЕО

„Тук Борисов беше прав. Някой му диктува в ухото на Слави, аз не знам кой. Тук въпросът е дали ще успее да взриви системата до там, че да предизвика дебат да преминаване към президентска република. Президентска република няма да реши проблема с манталитета на българите.

„Партиите на протеста“ имаха надежда да се залепят към властта“, заяви Дачков, но не се ангажира с прогноза докъде ще се стигне

„Слави и хората се държат като улична банда, която е счупила прозорците на къщата и сега чакат всички да им пляскат“, послужи си с метафора и журналистката Валерия Велева.

„В тази страна има правила. Слави не е този, който си е излязъл от кабеларката, че да може да каже „няма да предлагаме“. Не можеш с прашка да се опиташ да събориш конституционен ред. Той предлага хаос“, коментира ситуацията тя.

Според нея рецептата за излизане от кризата е обединение всички срещу ИТН.

„Всички останали са водени от някакъв разум, въпреки грешките си. Всички останали и ГЕРБ да седнат и да се разберат! Без тях не може да се оправят.

Нинова трябва да надделее над партийните си стигми, Борисов да надделее егото си, Мая и Христо да преосмислят поведението си. Не да пуснат ГЕРБ във властта, но да направят едно безпартийно управление за къс период, което да работи“, призова журналистката.