"Ходът на ИТН е един от възможните сценарии, които предвиждахме. Слави хвърли емоционално играчките и каза, че повече няма да си играе с нас. Извън тези емоционални детски реакции подобно изявление няма правна стойност.

Възможността за връщане на мандата за правителство приключи в миналия петък. След като Указът на президента е внесен в деловодството на Събранието и е насрочено за утре, трябва кабинетът да се гласува". Това коментира пред БНР Николай Хаджигенов от ИБГНИ изявлението на Слави Трифонов,

Както БЛИЦ писа лидерът на "Има такъв народ" И(ИТН) Слави Трифонов даде извънредно изявление във връзка с политическата обстановка у нас. БЛИЦ припомня, че по-рано днес от "Демократична България" (ДБ) заявиха, че няма да подкрепят проектокабинета на Трифонов. Същото направиха и от БСП, но поставиха едно условие.

Отказ за подкрепа Трифонов получи и от "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ).

Според Хаджигенов относително смисленото изявление е било това за подкрепа на президента:  "Това е интересен конфликт. До онзи ден не харесваха правителството му, а сега изведнъж го подкрепят".

Хаджигенов каза още:  "При втория мандат нещата са ясни. При третия - при който и да отиде, трябва да положи максимални усилия да състави правителство, за да покаже на хората, че има и друг начин - умният начин". 

На въпрос - ще излъчили 46-ото Народно събрание правителство, той отговори: "Разбира се". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!