Шестима министри и един вицепремиер ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол. Първа на трибуната ще се качи най-новият член на кабинета – вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, която замени подалия оставка Валери Симеонов, уточнява БГНЕС.

Това е първото ѝ участие на парламентарен контрол, а към нея има зададен само един въпрос, свързан с Националната стратегия за детето, както и готовността за приемане на новия стратегически документ. 

След нея на депутатски въпрос ще отговаря енергийният министър Теменужка Петкова, която ще внесе яснота относно промените в енергийната стратегия на страната ни. 

Политиката в областта на кадастъра, правилата за устройство и застрояване на Столична община и ограничения на АМ „Тракия“ – с това са свързани въпросите, адресирани до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще отговаря за ликвидацията на "Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести - Сливен", лечението на заболяването "Синдром на Силвър-Ръсел" и регистри на пациентите с различни заболявания в България. 

Земеделският министър Румен Порожанов ще разясни пред депутатите за проблема със запушен дренажен канал в гр. Койнаре, развитието на сектор „пчеларство“ и Общата селскостопанска политика на ЕС. 

За изграждането на оперната зала в Пловдив е свързано единственото питане, отправено към министъра на културата Боил Банов, а за нивото на фини прахови частици в града под тепетата ще отговаря министърът на екологията Нено Димов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!