Президентът би трябвало да обединява държавата, а имаме такъв, който размахва юмрук. Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева са противоположното на това. Имаме нужда от хора, които подават ръка и успокояват напрежението, а не го нагнетяват, каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Тя допълни, че проф. Герджиков е независим кандидат, подкрепен от партия ГЕРБ и той очаква подкрепа от всички страни, а кандидатпрезидентската двойка ще продължава да води позитивна кампания.

Захариева е убедена, че българите, които искат президент, който да търси и намира решения на проблемите, а не създава разделение, ще гласуват за професор Анастас Герджиков.

Относно парламентарните избори, тя смята, че българските избиратели няма да простят на политиците изминалите месеци на безвремие. Но от ГЕРБ са готови на разговори с всички, защото България има нужда от действащ кабинет с можещи хора, който да изведе страната от кризата.

За "Пандора Пейпърс" бившият министър на външните работи смята, че не се знае още какво може да изтече като документи и допълни, че офшорните сметки и операции не са незаконни.

По въпроса с РС Македония Екатерина Захариева смята, че ще бъде отстъпление от нашата позиция вписването на българите в нашата съседка като малцинство.