"Това, което се случва, е недопустимо не само към бившия премиер, но и към който и да било" - това заяви бившият външен министър Екатерина Захариева по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В 21 век да отиваш по нощите без заповед за претърсване и изземване, да си измисляш някаква неотложност, при ръководителя на най-голямата опозиционна партия, е мракобесие и връщане в тоталитарните времена", каза още Захариева, която е сред протестиращите пред сградата на Главна дирекция "Националната полиция" (ГДНП).

"Това е абсолютна показност и отвличане на вниманието на българските граждани. Включително и от ангажименти във връзка с войната в Украйна, от ангажименти, които са поемали", коментира бившият външен министър. 

"Това, което се случва, е недопустимо не само към бившия премиер, но и към който и да било български гражданин. Днес е Борисов, утре може да бъде всеки един от нас. Не бива така. Искаме отговорност от премиера, който ръководи този министър. Ще искаме оставката на целия кабинет", каза още Захариева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!