„Уикипедия“ е залята с клевети за депутата от ДПС и издател Делян Пеевски. схемата е стройна и е изградена от скандалните бизнесмени, които стоят зад Фабрика за фалшиви новини. Менторите й - подсъдимите босове, криещи се зад паравана на издатели Иво Прокопиев и Огнян Донев, както и ортакът им Сашо Дончев и банкерът-беглец Цветан Василев, са застанали чрез свои пионки и глашатаи на заплата и на входа, и на изхода на новинарския поток в опит да приватизират и да наложат монопол над общественото мнение, пише в. Монитор.

Така, всяка фалшива новина, излязла от устата на някой от говорителите на опорките им и превъплътила се в статия в медия у нас, а много често – и в чужбина, веднага се вписва и в т.нар. „свободна енциклопедия“. Целта е ясна – използване на едно от най-известните места за търсене на информация в мрежата за още по-голямо засилване на атаката си срещу Пеевски.

Малцина знаят, но т.нар. „свободна енциклопедия“ всъщност изобщо не е енциклопедия. А сценариите, по които се действа, са три, но какви са точно те може да разберете на сайта на в. Монитор.