ДПС ще преизбере лидера си Мустафа Карадайа. Това споделя заместник-председателят на ПГ на движението Халил Летифов в ефира на Нова телевизия.


Той нарича "Да, България" организирана престъпна група в политиката и е категоричен, че анти ДПС говоренето се използва от много нереализирани политици за привличане на привърженици и медийно внимание.

“Не мисля, че има общо между “Росенец” и протестите, които се случват на жълтите павета. Що се отнася до акцията на Христо Иванов, не за първи път виждаме тези нереализирани политически амбиции, които са на гърба на ДПС", каза Летифов и напомни, че Христо Иванов беше министър по време на един от кабинетите на Борисов. По думите му той е част от една група, която биха определили като ОПГ в политиката. "Политическо ОПГ", каза Летифов.

В гоните назад, през тези 30 години преход, това не е първият път, когато се опитвали с анти ДПС реторика да позакърпят своя политически рейтинг. "Виждаме, че качването на гърба на ДПС и г-н Доган дава своя резултат", казва още Летифов.