Не бих казал, че президентът закъсня със свикването на КСНС, но избърза с провеждането му. За жалост не оползотворихме тази възможност да излезем единни пред хората и да покажем, че искаме да направим нещо в тази посока. Това заяви в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Емил Христов.

,,Темата, която беше формулирана, остави малко горчив вкус. Защото формулировката ѝ беше за корупцията по високите етажи на властта. Още в самото начало на срещата корупцията се води към властта, към ГЕРБ, а ние не можем да се съгласим с това'', посочи Христов.

По думите му по време на КСНС е имало странни съвпадения между лидерът на БСП и президента Радев.

,,Не бих казал, че е имало уговорка между тях, но имаше някои странни съвпадения. Например изводите, направени от Нинова и това, което беше предложено от президента, съвпадаха. Имаше нещо, което се припокриваше между тях. На няколко пъти държавният глава заяви, че държавата бездейства, с което лично аз не мога да се съглася. Полицията работи, Митниците работят, прокуратурата също работи… да кажеш, че държавата не работи е малко пресилено и насочено към властта'', коментира още зам.-председателят на парламента.

Накрая Емил Хрисов сподели, че новият антикорупционен закон, предложен от Корнелия Нинова, не срещна никаква подкрепа от участниците.