"Възраждане" ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ в замяна на подкрепа на декларацията на "Възраждане", в която се съдържат седем точки, сред които пет референдума, засягащи важни обществени въпроси.

От формацията на Костадин Костадинов казват, че за да бъде прекратена политическата криза, трябва да спре разделението и противопоставянето.

"Възраждане" застава твърдо зад това и заявява, че за да няма противопоставяне, е необходимо да бъде слушан българският народ и да бъдат спазвани демократичните принципи.", гласи още позицията.

От "Възраждане" настояват да се проведе референдум за запазване на българския лев като единствената официална валута и референдум относно членството на България в НАТО.

Те настояват и за референдум за прекратяване на договора за сътрудничеството със САЩ, както и такъв относно премахването на санкциите срещу Русия и създаване на компенсаторен фонд за българските предприемачи, пострадали от тях.

Петият предложен референдум е относно прекратяване на военната помощ за Украйна и непредоставяне на военна помощ на други държави, включително и без изпращане на наши военни лица.

БЛИЦ припомня, че от ГЕРБ официално заявиха, че ще отидат на среща с ПП-ДБ във връзка с декларацията им, но категорично няма да подкрепят правителство с втори и трети мандат. 

Позиция във вторник изразиха и от "Величие". Новата шефка на партията е категорична, че формацията й няма да преговаря и да подкрепи втория мандат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!