"Преди да дам 20 минути почивка, искам да съобщя своето решение, което беше взето вчера във връзка с моето разпореждане към квесторите…" - това заяви преди минути председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков.

Думите му са по повод вчерашния бой в парламента, който възникна първоначално между депутати от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) и "Възраждане", а след това се включиха и народни представители от останалите парламентарни групи.

В момента, в който Желязков тръгна да говори от залата го призоваха това да се случи на по-висок тон.

"По-високо? А аз ще помоля за тишина в залата", отвърна шефът на парламента на народните представители, които бяха в зала. 

"Моето решение за налагане на дисциплинарната санкция "порицание" на следните лица, които вчера участваха в нарушаване на обществения ред, тъй като сами бяхте свидетели на тази масовост на това нарушаване, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като "тепачка", каза Росен Желязков, а веднага след това в залата избухна смях.

"Давам си ясна сметка, че една част от тях може да са били в ситуацията на защита, така че има възможност и това да бъде оспорено.

Лицата, на които налагам порицание са, Явор Божанков, Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Настимир Ананиев, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачева и Емил Янков.

"Кои още трима души останаха" – пошегува се депутат от присъстващите, а отговорът на НС шефът бе: "Г-н Петров, вие бяхте в ролята на квестор".

Веднага след това даде почивка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук