Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички граждани, които на първия тур на местните избори гласуваха за ГЕРБ.

На пресконференция, на която присъстваха настоящият кмет и областен координатор на партията в града под тепетата Иван Тотев и кандидатите за районни кметове, Здравко Димитров гарантира, че екипът на ГЕРБ ще оправдае доверието на пловдивчани.

„Доказахме, че ГЕРБ е първа политическа сила няма как да не се съобразяват другите с нас. Имаме ясна визия за управлението на Пловдив – срещнахме се с много хора, запознахме се с много проблеми. Екипът ми знае как да ги реши. Започваме да надграждаме след изборите.

Има нови проекти, както и много, които наследихме -  те трябва да се довършат. Няма да позволим Пловдив да се лута в политически експерименти”, заяви Здравко Димитров. На изборите той получи първи резултат в Пловдив и подкрепата на 36.14 % процента от гласоподавателите и с 20 % преднина пред втория.„Резултатите от първи тур показват желанието на пловдивчани успешното управление на ГЕРБ през последните 8 години да продължи“, заяви Иван Тотев.

„При ясен Общински съвет виждаме, че имаме 17 съветници, което преповтаря до голяма степен сегашния брой.  От разпределението в Пловдив се вижда, че няма друга политическа партия, която дори да има 50% от резултата на ГЕРБ.

Освен, че имаме пъстър Общински съвет, се вижда, че Пловдив не може да се управлява без ГЕРБ”, каза още кметът и областен координатор инж. Иван Тотев.

Той поздрави Здравко Димитров и районните кметове за добрия резултат.

Костадин Димитров, който спечели на първи тур вота за кмет на район „Тракия“ с внушителните близо 60 %, обяви, че структурата на ГЕРБ в Тракия и всички симпатизанти ще продължат да работят за пълната победа на ГЕРБ.

„Готови сме за още една победа в неделя, благодаря на гласувалите за мен, но ще работя и за тези, които не ме подкрепиха“, каза кметът на „Тракия „трети мандат Костадин Димитров.

Останалите петима кандидати на ГЕРБ за кметове на райони са с първи резултат на първия тур на местните избори.

„На балотажа очаквам победа във всичките пет района и разбира се категорична победа на Здравко Димитров за кмет на Пловдив“, заяви Иван Тотев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ