"Искам да ви информирам, че преди малко се връщаме от секретното деловодство на НС, видяхме поредната подигравка на Борисов". Това заяви на брифинг в парламента депутатът от БСП Жельо Бойчев, предаде репортер на БЛИЦ.

"Беше ни представен хвърчащ лист без подпис, печат и информация, която няма никакво основание да бъде квалифицирана. Настояваме утре да бъде поканено ръководството на Българска банка по развитие и да обясни защо излъга, че няма отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ", посочи Бойчев.

"След като Българска банка за развитие стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че правителството на Борисов стои зад покупката на компанията. За нас поведението на Борисов е необяснимо и неоправдано по никакъв начин, защото лъже, че няма информация", атакува остро социалистът.

Според него ако премиерът наистина не е знаел за сделката, мястото му не е на този пост. "Искахме Борисов да дойде в парламента, за да обясни кои са тези "гадове", които искат да правят преврат", завърши Жельо Бойчев.

След трибунката депутатът говори специално за агенция БЛИЦ: "Ако се окаже, че Българската банка стои зад финансирането на тази сделка, то следва моментално това, че правителството стои зад нея. Всички искаме да разберем подробности около сделката, трябва да бъде разсекретен този хвърчащ документ, който донесоха днес. Дали тази сделка трябва да се случи. Надявам се да избегнем това."

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!