С ДПС постигнахме съгласие, че вотът на недоверие трябва да се развие след окончателното приемане на държавния бюджет. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев след срещата с ДПС по темата за вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов, предаде „Фокус“.

„Констатираме, че и двете политически сили имат решение на своите органи на най-високо ниво за това, че това правителство и водената от него политика е вредна и опасна за страната. Парламентарните групи са упълномощени да ползват всички демократични и парламентарни средства за искане на вот на недоверие и оттам сваляне на правителството от власт“, каза Жельо Бойчев.

По думите му по време на срещата с ДПС двете групи са изразили съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство. „Един вот на недоверие за цялостна политика ще даде възможност на това правителство в следващите 6 месеца да не бъде атакувано и да не бъде ползван този най-силен инструмент на опозицията. ПГ на „БСП за България“ предложи фокусът да бъде поставен върху вот на недоверие за несправянето с борбата с корупцията. Изразиха се различни мнения, че това може да бъде насочено и в сферата на националната сигурност и в сферата на здравеопазването, и в сферата на демографската политика и провала там“, каза още той.