Нужна е подкрепата на българските граждани, за радикална промяна в България, която да изведе страната от безпътицата. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев за обсъждането на документа „Визия България“.

"В страната има няколко добре развиращи се градски центрове, от там нататък региони с липса на всякакъв вид перспектива", каза той и обясни, че БСП иска да проведе дискусия с гражданите, а обобщените мнения и решения да бъдат поместени в документа, за да бъде той максимално полезен.

„Ясно е, че този социално-икономически модел за развитие на страната се изчерпа. Ясно е, че случващото се в момента подлага основни принципи на демокрация под съмнение. Все по-голямото неравенство в българското общество води до нестабилност и социално конфликти и кризи. Трябва да гарантираме бъдещето и перспективата на страната и на българските граждани. Считаме, че това което предлагаме е част от необходимите мерки. Много труд, срещи и разговори ще бъдат необходими, за да се завърши този материал. Най-важното е той да ангажира енергията на мнозинството български граждани. Само по този начин можем да излезем от тежката ситуация, в която се намира страната“, каза Бойчев и обясни, че ако левицата вземе властта, ще предприеме радикални мерки в управлението на България.