Корупцията води до бедност и до престъпност. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев за внасянето вота на недоверие на тема „корупция“ в деловодството на парламента, пише "Фокус".
Той допълни, че смяната на едно правителство с друго не гарантира промяна, и уточни, че цялостният модел на управление на страната се нуждае от нов облик. Според него БСП има смелостта ясно да посочи проблема в корупцията и да изиска неговото решение.

„Каква е алтернативата, която ни се предлага - да мълчим и да не правим нищо ли? Надяваме се с разискванията преди вота и по време на самия дебат, да стане пределно ясно на всики, че корупцията е тема, която къса е всеки един български гражданин. Бихме отговорили на едно сериозно обществено очакване, ако наистина има видими резултати за борбата с корупцията, особено по високите етажи на властта“, коментира Жельо Бойчев.

Той допълни, че вотът на недоверие, освен всичко друго, цели и да активизира българските граждани и да провокира реални граждански действия. Това, което е по силите на БСП, е да заостри вниманието по темата „корупция“, но други са органите, които трябва да проведат разследване и да определят присъди и наказания.