Смятам, че темата ЧЕЗ се преекспонира и се превърна в политически казус. За потребителите е важно да са сигурни, че има кой да се грижи за техния интерес, да не се покачват цените. За това се грижи КЕВР. От друга страна трябва да се обмисли въпроса за влизането на държавата в това дружество, защото това крие рискове. Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Важно е службите да изяснят финансирането на тази сделка, дали има непрозрачно финансиране и ако то е чисто, всичко друго би преекспонирало темата. Трябва да има национално единство по важните въпроси. Всичко, което се случва в държавата, се случва с политически контекст. Национално единение е необходимо в енергетика, здравеопазване и образование. Винаги в едно управление има за какво да се хване човек. Във всяка партия има добри и лоши, не трябва да се вглеждаме само в лошите", коментира още Тодоров.

"Смятам, че Теменужка Петкова е добър министър и не трябва да си подава оставката. Отговорите трябва да бъдат дадени от службите. Те могат да проверят финансирането, да направят допитвания и да излязат със становище дали е честна и прозрачна сделката или не", заяви кметът. "Президентът трябва да обединява нацията и да търси консенсус между избирателите и партиите. Още по-малко трябва да участва в свалянето на правителство и прокламирането на ново", заяви Тодоров.