Това е четвъртата поредна среща в рамките на това споразумение. Еуфорията е малко повече. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Илхан Андай - собственик на сайта "24 родопи", коментирайки днешната среща във Варна между лидерите на ЕС и Ердоган.
"Ако се търси добра новина за България, то тя вече е факт. Каквото и да стане довечера, Ердоган по-вероятно да насочи бежанци евентуално през Гърция, но не и през нас", добави той.

В студиото бе и експертът по сигурността Йордан Божилов "Споразумението с Турция предвижда не само изплащане на едни пари. Тази среща ще покаже къде има допирни точки между Европа и Турция", каза той. 

"Европа и Ердоган имат различни оценки и различен дневен ред. Иска ми се да се поставят всички въпроси на масата. Трябва да се постави въпросът за сигурността и този за човешките прави", каза Божилов.

Според Андай балансът на срещата ще се постигне, когато се включи Бойко Борисов.

Една такава реторика е притеснителна, да не говорим, че не съответства на нормите. Европа като общност както и отделните страни трябва да поставят всички въпроси пред Ердоган. Важно е на такива срещи България да може да изгради позицията си и да представи своите проблеми като принципни", каза Божилов.