„Дойде време да докараме Европа в Крушево, в Македония“, заяви премиерът Зоран Заев на митинг от кампанията „Излез За европейска Македония“ в Крушево, пише електронното издание на вестник „Денешен“, цитиран от „Фокус”.
 

Заев посочи, че референдумът на 30 септември ще покаже ясно в коя посока трябва да се движи Македония. „На 30 септември взимаме историческо решение. Нашият народ и по-рано е взимал исторически решения. Тук, в Крушево, на Илинден е създадена първата република на Балканите и втората в Европа. Крушево донесе и девиза да се обединим в нашата различност. Хайде да покажем на Европа, че Македония е Европа“, заяви премиерът.
 
„Нашата генерация има честта да напише модерната история и за нея да учат нашите деца и внуци“, посочи той.
 
„Разбира се, нашият народ трябва да постигне това, което желае най-много – да бъдем членка на НАТО и Европейския съюз. Не ни е лесно, защото ще трябва да поставим географски определител на името, но получаваме вековно признание на нашия народ и език. Това отваря портите, за да имаме по-достоен живот и да го живеем тук. Убеден съм, че онова, което постигнахме с Договора с Гърция, е окончателно постигане на онова, което са искали нашите предци. С него получаваме наше парче земя, което е признато от целия свят и никой повече няма да ни унижава с БЮРМ и подобни“, подчерта Заев.
 
Той посочи още, че за Северна Македония няма план „Б“ и призова, ако има такъв, някой да каже какъв е.