От 1 юли увеличаваме подоходния тест и около още 10 000 семейства ще получават детски надбавки. Моите желания са да подпомогнем истински работещите майки. Един от наболелите проблеми е този с детските градини през лятото. През летните месеци ще дам възможност общините да кандидатстват по проекти "Красива България", за да обособим детски кътове. Това ще е целогодишно. Това заяви социалният министър Зорница Русинова в ефира на Нова телевизия.
"Социалната политика не е само въпрос на раздаване на пари, а цялостна грижа за хората. С икономическия ръст на страната има и повишаване на средните доходи", каза още тя и добави, че хората се чувстват пълноценни чрез работа, а не чрез социални помощи.

Майки на деца с увреждания от Пазарджик попитаха Русинова кога ще им се позволи да живеят по-нормален и по-спокоен живот. Социалният министър отговори, че услугата "личен асистент" не е работна заплата, а осигурява грижа. "Целта на програмата е да може да освободи хора, които имат възможност да се върнат на работа. Не само доходите са важни", каза още тя.