"Българската реторика по повод Македония няма никаква разлика с реториката на Путин спрямо Украйна", изригна по bTV видният соросоид и необолшевик Красен Станчев, основател на грантаджийското НПО Институт за пазарна икономика.

По този начин той защити позицията на премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски, който нападна България на срещата на върха на Съвета на Европа в Рейкявик, като сравни българската политика към страната му с тази на Русия към Украйна.

Според Станчев българския президент Румен Радев носи цялата вина за напрежението със Скопие, а Ковачевски и Пендоровски са чисти като сълзи.

"Няма дипломация, защото България издига такива изисквания за членство на РСМ в Европейския съюз, които не съществуват като критерии. Другото нещо, което е много важно - българската реторика по повод Македония няма никаква разлика с реториката на Путин спрямо Украйна. 

Тогава, когато вие искате съседна страна да подмени своята Конституция - не е лошо да предвидите какво ще последва. Македония ще поиска реципрочност", заяви убедено членуващият в "Клуб за Българо-македонско приятелство", като изтъкна връзките си с друг бивш комунист, а сега либераст - Иван Кръстев.

Това не е всичко, защото според него решението на Конституционния съд за забрана на македонистката партия ОМО "Илинден" е "съмнително".

Кузман Илиев срази Ковачевски: Ей, подлец, само не ни сравнявай с Русия! Я си спомни...

"Не знам защо някой се опитва да манипулира българското общество, но френското предложение е общоевропейско предложение. Република Северна Македония трябва да изпълни тези критерии по френското предложение. Това искане за промяната на Конституцията е искане на Европейския съюз", отговори му председателят на Гражданския демократичен съюз Петър Колев, родом от Щип.

Тук той бе прекъснат грубо от завършилия в Ленинград комсомолец: "Вие там си правите клубове, които дразнят македонците", повиши глас той, като прави впечатление, че дори водещият на "Тази Сутрин" Златимир Йочев остана без думи от безродническата му позиция.

"Има систематичен характер на това, което се извършва в Северна Македония по отношение на България. Този път това, което започна премиерът Ковачевски и продължи в наратива на президента Пендаровски е нахално, недопустимо, манипулативно", заяви от своя страна проф. Анна Кочева.

Споделяме видеото от разговора, което показва що за хора са така наречените "десни" (а всъщност пребоядисани леви) в България. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук