Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди на заседание проект на закон за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, който предвижда държавата да се включи като трета страна в пенсионното осигуряване.
"БТК Груп" ще представи данни за пазара на Интернет в България на пресконференция от 11 ч. в ресторант "Брасери" (ул. "Райко Даскалов" 3).

Бъдещата стратегия и планове на нискотарифната авиокомпания EasyJet, свързани с българския пазар ще бъдат представени от Питър Воец, Маркетинг Мениджър Швейцария, Австрия & Източна Европа на компанията. Събитието ще бъде от 11.30 ч. в зала “Алеко” на столичния хотел “Хилтън”. Компанията оперира със 162 самолета по 92 дестинации между 103 летища в 26 страни.

Пресконференцията след редовното заседание на Висшия съвет на БСП ще бъде от 14 ч. в централата на партията.

Ръководството на партия Българска нова демокрация ще даде пресконференция от 13 ч. в “София прес”. В брифинга ще участват председателят на партията Николай Свинаров и зам.- председателят Лидия Шулева.

Гледната точка на бизнеса във връзка с нормативната недостатъчност и практика по Закона за предотвратяване на конфликт на интереси и Закона за обществените поръчки, усвояването на фондовете на ЕС, както и увеличението на държавните такси и глоби ще бъде представена от председателя на БСК Божидар Данев. Събитието ще се състои от 11 ч. в сградата на БСК на ул. “Алабин”.

Центърът за защита правата в здравеопазването организира кръгла маса на тема “Права на пациентите в Република България". В дебата, който ще бъде от 12 ч. до 14 ч. в пресклуба на БТА, ще участват представители на всички неправителствени организации, работещи за правата на пациентите.

Изпитите за кандидат–студенти по теология, физика и полски език ще се състоят в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Изпитите по теология и физика ще започнат в 8,00 ч., а този по полски език в 14 ч. 

В БНБ / в зала 108/ от 14.00 часа ще се проведе 125-ото заседание на Съвета по европейски въпроси (СЕВ) към Министерски съвет, председателстван от министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща в МВнР от 11 ч. с Генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество в Югоизточна Европа Хидо Бишчевич. Двамата ще обсъдят перспективите пред регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа в светлината на решенията, взети на завършилата през м. май тази година в град Поморие Среща на правителствените и държавни ръководители от ПСЮИЕ.

Софийски градски съд ще гледа от 9.30 ч. делото срещу бившите служители на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” Любомир Лилов и Иван Владимиров.

Фондация РискМонитор ще представи доклада “Кметове на лизинг. Предпоставки за масовото купуване на гласове на местните избори от 2007 г.” в хотел Радисън, зала 6, от 10.00 часа. В дискусията ще вземат участие социолози, политически анализатори, представители на неправителствени организации, журналисти.

В Агенцията за енергийна ефективност /ул. „Сердика” №11/ от 13.00 ч. ще се проведе национална кръгла маса на тема: „Европейски и национални изисквания за ефективност на бъдещи програми за постигане на устойчиво енергоспестяващо поведение на крайните ползватели на енергия”. Поканени са представители от МИЕ, МРРБ, МОСВ, МТ, МЗХ, ДКВЕР, 5-те национални организации за защита на потребителите, медии и др. /БЛИЦ