Допускам, че Евелин Банев-Брендо сам е пожелал да се върне у нас. Това коментира журналистът Анна Заркова за задържането на „кокаиновия крал“ в Украйна и издаването на заповед за екстрадирането му у нас.

Той беше задържан в Украйна за пране на пари и разпространение на наркотици.

Ние скоро ще разберем какво е станал, ако не по свое желание се връща у нас, той като нищо и ще я напусне“, добави Заркова. Според нея ареста на Брендо ще остане в тайна.

„Такива клиенти на правосъдието като Брендо, които имат особени връзки със спецслужбите, и с някои техни агенти и имат привилегията да ползват някои екстри, докато се водят на тефтер в затворническите общежития“, каза още Заркова.

Тя коментира и че около него ще останат много въпроси:

„Ще се питаме защо, както казват испанските карабинери, е успял да вкара само за 2 години тонове наркотици в Европа и е спечелил 100 милиона евро. Тогава защо не си е харчил пари на някой плаж, а е отглеждал марихуана в тази размирна страна вкъщи. Друг въпрос е дали е предупредил прокурорите, че ще идва в България, които за два дни изготвиха светкавично искането за екстрадиция“, каза още Заркова.