Двама крадци от автомобили с богати криминални досиета бяха уличени в кражба в Шумен, благодарение на граждани, които запомнили част от регистрационния номер на колата им. 

43-годишен от с. Баново и 53-годишен от Варна са били задържани в Русе по данни на шуменските полицаи, пише "Труд".

Униформените влезли в дирите им след подаден сигнал за свален катализатор от лек автомобил, паркиран на ул. "Тракийска" в Индустриалната зона на Шумен. 

При оглед на място граждани разказали, че са забелязали мъже със съмнително поведение. Те съобщили част от регистрационния номер на колата, с която са се придвижвали. 

Потърсено било съдействие в съседните областни дирекции. Служители на ОДМВР Русе засекли автомобила в града и го спрели за проверка. До Шумен били конвоирани шофьорът и спътникът му. От колата им са иззети множество инструменти. 

Край Шумен е открита изхвърлена част от генерацията за отвеждане на изгорели газове.

Изяснява се съпричастността на двамата и към други кражби в района. Случаите на отмъкнати катализатори в последните месеци зачестиха. При личен обиск в 43-годишния е открито фолио с около 1 грам кафеникав прах, което по негови данни е хероин.

Той е известен и с кражби, хулиганство, грабеж с нанасяне на телесна повреда, употреба на наркотици, управление на автомобил с дрога и шофиране в срока на лишаване. "Колегата" му също е познат на полицията с изнудване с телесни повреди, склоняване към проституция, шофиране след употреба на алкохол, самоуправство.

Взета му е мярка "подписка", а 43-годишният е задържан за срок до 72 часа.