Трима са арестувани от датската полиция за убийството на 17-годишния Тунджай Ердинч в Копенхаген. Това става ясно от публикация в датски и шведски медии за убийствата, извършени в началото на декември 2021 година, уточнява 24rodopi.com.

БЛИЦ припомня, че тийнейджърът от Кърджали бе прострелян смъртоносно на работното си място във фризьорски салон в предградието Родевре на датската столица на 3 декември миналата година.

Двама килъри нахлули с насочени пистолети към собственика, но чиракът от кърджалийския квартал „Боровец“ направил фатална грешка, заставайки между тях и работодателя си.

Основната версия, за която пишат медиите е конфликт между престъпни групировки в Копенхаген. С една от бандите бил свързан и работодателят на кърджалиеца. За да стигнат до убийците на гурбетчията от България, разследващите са разпитвали лица с криминални досиета в Копенхаген и шведския град Малмьо. Обект на разследването били и рокерски банди.

БЛИЦ припомня, че миналият вторник, в късните часове, на летище Каструп в Копенхагенбе арестуван 28-годишен мъж, който е заподозрян за убийството на Тунджай и за опит за убийство на още двама души. Той остава зад решетки поне до 16 февруари, гласи решението на съда. Той и другите арестувани са заподозрени и за убийство в Норебро.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!