Самото наличие на такива пари и в зависимост от това на какъв период тези пари се събират от комплекса, показва, че може и вътрешен човек да е замесен в обира. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият директор на СДВР Валери Йорданов. 

"Тук се предполага, че ще има доста пари и едно по-сериозно наблюдение и подготовка", добави обаче той

"Това е шокиращо нападение. За един сериозен бизнес тази сума не е някаква огромна", подчерта Йораданов.

По думите му все пак в грабежа може и да няма замесено вътрешно лице, а просто да е удар на организирана група, която знае, че обектът работи само с кеш пари, които се изнасят. "При едно наблюдение известно време зад удара може да стои всеки", добави той.

"При наличие на четири човека изпълнители на самия грабеж, може да се предполага, че има поне още един-двама помагачи по наблюдение и унищожаване на автомобила. Трудно може да се говори за голяма сума. Пътят на тези пари е една хубава почивка", предполага бившият СДВР шеф.

"Тук явно говорим за подценяване на пренасянето на парите. Сумата наистина не е голяма. Бих апелирал за повече внимание в тази насока", каза той.

"То е достатъчно да се види, че тези пари се пренасят до банкова институция или където се слагат и едно наблюдение би показало кога е удобно да се действа", смята експертът.

"Каква е честотата на пренасянето на парите не мога да кажа. Едно такова наблюдение обаче не представлява някаква трудност", категоричен е той.

"Мисля че на тези хора това не им е първото престъпление и съм убеден, че колегите вече имат някакви насоки. Малко са престъпниците, които биха скочили на такова извършване, защото в случая има и посегателство срещу личността. Това говори, че тези хора са решили да вземат парите на всяка цена и при някаква съпротива можеше да се стигне до много по-тежки последствия", добави Йорданов.

"Убеден съм, че колегите вече имат някакви насоки кои от групите биха могли да влязат в подобно престъпно съдружие", каза той.

БЛИЦ припомня, че ограбеният бизнесмен е 60-годишният Евтим Славков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!