По начина, по който виждаме Владимир Пелов с брадата и качулката, той трябва да изглежда двойно по-подозрителен на органите на реда, защото прилича на джихадист. Пък и една брада в градче, в което си се родил и живял, не е средството, с което да станеш неузнаваем. Това заяви по bTV Николай Радулов, който по времето на Иван Костов беше секретар на МВР.
 

Двамата с Тихомир Стойчев, който е бивш шеф на ЦСБОП, обсъждаха в студиото на „Тази сутрин” убийството на избягалия от затвора Владимир Пелов в Ботевград и акцията на МВР по залавянето му.
 
„Когато едно лице се обяви за издирване обикновено се прави фоторобот, слагат се бради, мустаци, състаряват го, подмладяват го, за да създадат представа на хората”, допълва още Радулов.
 
„Това учудване на МВР и прокуратурата, че Пелов е с брада, говори или за некомпетентност, или за елементарен опит за оправдание”, категоричен е Радулов.
 
Според Тихомир Стойчев, който е бивш шеф на ЦСБОП, МВР определено не се е справило с този случай, който е пореден.
 
„Това е синтезиран образ на България – днес вместо „България на три морета” имаме „България на трите мутрета”, обобщава Стойчев.
 
„Ако трябва да направим едно заключение по-общо, от началото на годината досега, имаме доста кървави събития. И като че ли МВР се стреми да измъкне някакви доказателства каква работа е свършило”, смята Стойчев.

И двамата обаче не обелиха нито дума как вършееха мутрите и приватизаторите, когато те бяха по върховете на МВР и трябваше да борят организираната и битовата престъпност, а пък и никой в новинарския шоурум на bTV не се сети услужливо да ги попита за това.