Полицията е по петите на Стоян Зайков, известен с прякора си Чане, който е основният заподозрян за убийството на 38-годишната Милена в Костенец, пише dnes.bg.

Градът е под полицейска блокада, обмисля се да бъде включен в издирването и хеликоптер. Използва се целия ресурс за залавянето на предполагаемия убиец. В целия град има униформени и цивилни полицаи.

От МВР предупреждават, че той е въоръжен и опасен, лежал е в затвора за кражби и хулиганство. Стоян бил един от местните бандите, но след излежана присъда започнал да си вади хляба с бизнес.

Преди повече от 15 г. заживял с Милена, имат дете. Връзката им била доста бурна, на няколко пъти се разделяли.
Стоян заживял с Милена, след като излязъл от затвора. Тогава се променил и започнал да изкарва парите си с труд. Двамата си направили траурна агенция в гаража на къщата, до която е открит трупът на жената. Правел паметници за покойниците, имали и катафалка. Иначе Милена била фризьорка и има салон за красота в Костенец.

Убитата жена от Костенец е намерена мъртва от сина си

Напоследък обаче започнали често да се карат и той отново напуснал къщата, в която живеят. Настанил се при дядо си в един от кварталите на Костенец.

Убийството

Убийството на Милена Шишкова става четвъртък вечерта, когато избухва поредния скандал между Милена и 43-годишния затворник. След престъплението Зайков избяга и МВР го обяви за издирване.

Тялото на 38-годишната жена е открито в локва кръв от майката, сестрата и сина на жертвата в петък сутринта на метри от къщата, в която е живяла.

Сутринта сестра ѝ започнала да я търси по телефона, но не успяла да се свърже. Тогава заедно с майката и Стивън тръгнали към къщата в края на Костенец. Момчето влезло вътре, но не открило нито майка си, нито баща си. Видял обаче кървавите следи и се обадил в полицията. Трупът на Милена е открит на метри от къщата. Предполага се, че е убита вътре, а след това е извлачена навън. 

Версиите

Съседи на убитата жена смятат, че причината за убийството е ревността на Стоян. Той смятал, че Милена ходи с други мъже и го унижава, въпреки че са живели разделени в последните месеци.

Двамата имат и общ бизнес с траурни услуги, който също може да е повод за раздорите между тях.

Славяна, сестра на убитата фризьорка, е убедена, че убиецът е Стоян. Но нямало любовен триъгълник. Според нея Милена имала толкова много работа, че въобще не излизала по срещи.

"Милена не го искаше и го заряза", разкри Славяна и допълни, че видяла стъпки на Стоян в банята на къщата.