Окръжна прокуратура - Пловдив предаде на съд 27-годишен мъж по девет обвинения - за отвличане и нанасяне на телесни повреди с особена жестокост в условията на домашно насилие.  Престъпленията са извършени, докато двамата живеели в Германия. 

Денис Р. и 23-годишната му бъдеща съпруга се запознали в Пловдив и заживели заедно. По-късно им се родило дете и те сключили брак, след което заминали за Германия.

Жената започнала работа в куриерска фирма. Още от началото на съжителството Денис проявявал агресия към нея, породена основно от ревност.

На 12 август м. г. в Лайпциг той отвлякъл жена си и със сила я принудил да признае, че му е изневерявала, и да вземе дрога, както и да въвежда различни пароли в посочена от него онлайн платформа. Нееднократно й нанесъл побой, горил тялото й с цигара, заканил се да я убие, а след това й взел златен синджир и пръстен, както и сребърно колие. 

Тя успяла да избяга и да се върне в България със самолет, постъпила в болница и бил подаден сигнал в полицията. Денис Р.  бил задържан от служители на МВР, след като се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив, за да търси жена си и да я върне отново в Германия.

Според прокуратурата има и втора пострадала от същия мъж жена. И тя в определен период от време е съжителствата с Денис и е била жертва на насилие. По делото има данни от свидетелски показания, че Денис Р. е употребявал различни видове наркотични вещества.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителното заседание по делото. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук