Дрогиран шофьор на камион уби 56-годишен мъж в катастрофа на главен път Е-70. Сигналът е подаден около 09.40 часа на 3 октомври, съобщават от полицията.

42-годишният водач на влекач с прикачено ремарке от Пазарджик пътувал в посока Русе - Разград. На завоите преди град Цар Калоян удря със задната част на камиона насрещно движещия се "Мерцедес", шофиран от 56-годишен мъж от град Исперих и продължава, без да спре.

Водачът на лекия автомобил е откаран с откъсната ръка към МБАЛ-Разград. По пътя за болницата умира. 55-годишният му спътник е настанен под наблюдение в Разградската болница.

В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия камионът е установен на околовръстния път на град Търговище. Водачът е задържан. Пробата му за употреба на наркотични вещества е положителна.

След справка в информационните масиви на МВР се оказва, че има 13 криминалистически регистрации за кражби, притежание на незаконно оръжие и шофиране след употреба на дрога. Продължават следствените действия по случая.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук